24 de gen. 2013

Via Directa al Cilindre, Sant Llorenç de Montgai

El Dilluns 21 de Gener amb en J. Visas tenim intenció de fer la Quo Vadis dels Terradets. Sortim amb l'esperança que el temps ens cedirà una treva per poder disfrutar d'aquesta via recentment reequipada.

El cas es que al arribar al congost contem amb tres paràmetres que no ens seran favorables: Xorreres molles en trams de la via, 4ºC i un ventet que despentina un calb. Total que hem de girar cua, avui no es el dia, que hi farem!!!

Tornant cap avall en Visas proposa que ens acostem a Sant Llorenç de Montgai on potser trobarem millors condicions atmosfèriques i no perdem res ja que ens ve de camí.

En aquest racó sembla que no fa tant de fred, gens de vent i paret seca, paràmetres del tot favorables. Dons som-hi que no se'n parli mes, aquí ens quedem.

La via escollida, La Directa al Cilindre. Quatre llargs sota un desplom on encara que plogui no ens mullarem però al cap d'una estona el temps millora, fins i tot passarem calor a ple sol i en cara sud. No es pot demanar mes, tenint en comte que donàvem per perduda la sortida.

Es tracta d'una via que en Visas ja havia fet feia un temps i es del tot recomanable. Tres magnífics llargs de 6a, 6b, 6a i un ultim de tràmit de Vº. Deixem el cotxe pràcticament sota la paret i fem una aproximació de 3 minuts fins peu de via. 

Començo amb el primer llarg on de seguida et trobes una guapíssima bavaresa que un cop superada es va navegant per grans còdols en zona força vertical fins arribar a R1.

El segon llarg se'l havia guardat en Visas per ell, no m'estranya, es tracta d'un sostingut desplom de 6b on alternes entre bons cantos i generosos forats. Aquí es on els braços et demanen benzina de 98 octans per progressar sense problemes. En definitiva, un llarg espectacular per disfrutar-hi.

El tercer em toca a mi, tampoc està malament. Surts de R2 per  una fissura desplomada de 6a fins que has de flanquejar cap a la dreta en un parell de passos del tot finets, aquí es troben els passos clau del llarg. Un cop superat el flanqueig la verticalitat comença a minvar  fins arribar a R3 que em salto per anar directament cap al cim on es torna a trobar un ultim muret vertical  de Vº per entrar a R4.

Decidim despenjar-nos per la mateixa via en dos ràpels dels quals, el segon, es del tot volat. En un plis plas ja som a terra i cap al cotxe en un sol plis.



El Cilindre  de Sant Llorenç de Montgai.



Traçat de la via Directa.



Ninu iniciant el segon llarg.



Arribant a R2.




En la fissura desplomada de L3.




En J. Visas havent superat el flanqueig de L3.




En Visas iniciant el muret anterior a R4.




Visió del pantà en direcció a Camarasa des d'R2.




El pantà de Sant Llorenç amb el poble al marge dret.
També des d'R2.




En J. Visas fent el ràpel volat fins a terra.




On està...Ninu?  je je je!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada