13 de des. 2012

Via Orgull Mapuche i Petit Guifré

El Diumenge he quedat amb el Toni Plana per fer alguna vieta al SOL per intentar desfer-me d'un encostipat que es vol quedar a viure amb mi.

Ens trobem al Muntanya de Collbató, hi son el Toni i ... "El invitado" je je ell ja sap per que ho dic. Es el Paco Calatrava que feia temps, des de la via Lapònia, que no ens trobàvem.

Fem un bon esmorzaret, cafetó calent i cap a la rasca!!!!!

Es un Diumenge molt asoleiat però fred, necessitarem altes dosis de SOL per no patir. Teníem idea d'anar al Serrat d'en Muntaner a fer la Orgull Mapuche i, si s'escau, quelcom més.

Aparquem al Clot de la Mònica i pugem cap al Serrat on, tot sigui dit, la temperatura ens respecta força i no fa gaire vent. Sembla que tindrem bona escalada.

Per fer honors a l'aperturista (J.Vidal) fem el primer llarg força brut i terrós al final, el qual ens podríem haver estalviat per evitar riscos (Caiguda de pedres sobre "El Invitado").

Un cop a la còmoda repisa de R1 ens disposem a escalar de veritat. El segon llarg es el mes "canyeru", un 6b molt tècnic en diedre fisurat on s'ha de treballar de valent per forçar-lo en lliure i això es el que fem, ala!!!

El tercer llarg es curtet però intens, supera una panxa amb dos passos de 6a+ amb molt bona roca.

Un cop a dalt fem un únic ràpel de 50 mts. fins la repisa on ens encaminem a fer la Petit Guifre que està lliure encara que a la ombra del Frare de Baix, que hi farem!!!

Aquesta se la treballa integra El Toni que avui està inspirat. Te un primer llarg de V i continua amb la superació d'una panxa amb un sol pas de 6a+, després una rampeta fins la R2 i una sortida de tràmit fins a R3.

Un cop feta aquesta via ens engresquem a fer una mica d'esportiva al totxo de ponent on ja hi toca el SOL. Baixem a deixar els trastos per fer via i pugem de nou fins al totxo mes lleujerets, nomes cintetes i corda.

Aquí la cosa va canviar radicalment, va començar a bufar ventet i la rasca va aparèixer de nou. Un parell de vietes ràpides i cap al "Bareto", que allà no fa rasca!!!


En Toni rebufant en acavar L1.



En Paco sortint "sobradillo" de L1.



En Toni superant la panxa de L2.



El "sobradillo" sortint de la panxa de L2.



Magnífica visió del Frare de Baix des de l'R2 de la Petit Guifre.



Ídem...



"Cachondeillo" a R2.



En Toni finalitzant  l'L3.







En Toni tibant al Totxo de Ponent.



Ninu en un pas finet al Totxo de Ponent.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada